Translate

Thursday, September 11, 2014

other worldly connections...


14 comments:

 1. Nok en gang et magisk vakkert foto!
  Og som vanlig spinner tankene mine rundt bilde, hvordan det er blitt til, hva du tenker i prosessen for å få til det ferdige resultatet...
  Ja, som du forstår får du tankevirksomheten min i gang med din kunst.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tusen takk, Tone Anette, fordi du spør. Blir glad av slikt, jeg :-)
   Var på kurs med Claire Rosen i sommer, lærte blant annet hvor viktig det er med "mood boards," ikke minst for å vise modellene hva du er ute etter. I tillegg setter det meg som fotograf i en mye dypere samt mer bevisst prosess.
   Ja, masse jobbing i forkant. Hva er historien du ønsker å fortelle?
   Hvilke farger, stemning, wardrobe, make up, hair, location er du ute etter/passer inn i fortellingen? Hvor mye av dette kan du gjøre i kameraet? Lys?
   I mitt tilfelle ønsker jeg å fortelle en historie om oss mennesker, at vi er så mye mere enn det fysiske. Kanskje noe som kommer til uttrykk i alle mine bilder, har en følelse av det.
   Og så prøver jeg å gjøre så mye som mulig i kamera. Her har jeg brukt et filter på linsa og klisset det til med vaselin...for å få det "drømmeaktige" uttrykket på en så "troverdig" måte som mulig (det var små flekker jeg allikevel måtte "blur" ned i etterkant).
   Hovedfargen i original bildet er grønn. For å få til en følelse av noe "overjordisk, eller "utenfor den fysiske verden" prøvde jeg meg frem med andre farger i Photoshop (replace color). Synes det funka godt med rødt (lebestiften var i utgangspunktet knall rød, så jeg matchet bare fargene på buskene til leppene).
   Jentene har dynket hverandre i melis, hvilket begynte å stivne til i fjeset da regnet kom...noe jeg ikke var forberedt på. Likte faktisk godt stoffligheten i hudstrukturen med meliset...
   Dette er vel noe av hoved tingene jeg har jobbet med her. Bare å finne riktig lokasjon er jo et prosjekt i seg selv :-)))
   Håper dette var et lite svar.
   Lykke til videre med deg, jeg følger med :-))
   Peace <3

   Delete
  2. Tusen takk for at du vil fortelle hvordan bildene blir til og hvordan du jobber i forkant av fotograferingen! Det setter jeg stor pris på :)
   Ser fram til nytt innlegg :)

   Delete
 2. Enda et fantastisk foto Lis , supert!

  ReplyDelete
 3. beautiful connection from your world Lis
  very creative. I like it!
  all the best

  ReplyDelete
 4. each post from you is a surprise and it's a great pleasure to see your beautiful interessant moving work !
  very inspiring and always the beginning (or the end !!) of a story !

  ReplyDelete
 5. Et utrolig vakkert og spennende bilde. Interessant å lese hvordan du jobber før, under og etter med bildene dine. Her overlates det ikke til tilfeldigheter. Det synes i bildene dine! Vakkert!

  ReplyDelete
 6. Una magnífica conexión querida amiga.
  El concepto es genial y el resultado inmejorable.
  Gran trabajo Lis.
  Recibe un fuerte abrazo.

  ReplyDelete
 7. Magistral!!! Toda una obra de arte, Lis.
  Un abrazo.

  ReplyDelete
 8. Har lest svaret ditt til Tone Annette .... flott at du deler. Jeg har også så mange spørsmål rundt hvordan ting blir til, skylder på mitt "ingeniørhode". Min kreativitet ligger på et helt annet plan, derfor nyter jeg å se hva andre gjør ut av det, ikke bare i PS, men av tilrettelegging og selve fotograferingen. Håper jeg en gang får muligheten til å se noen av bildene dine på veggen ... en utstilling altså!

  Ha en fortsatt fin helg!

  Irene

  ReplyDelete
 9. Ja, henger meg på kommentarene over,- veldig interrasant ø høre hvordan du jobber med hvert bilde, Lis! Det spennende med deg og dine bilder at de helt uforsigbare... når jeg ser du har postet et nytt innlegg er det nesten som julaften,,, vet ikke hva jeg får før det er pakket opp, eller i dette tilfelle, klikke meg inn å la meg bli overrasket. Du skuffer ALDRI, Lis!
  Ha fine dager videre
  PS... Jeg kommer sammen med Irene... på utstilling, altså:)

  ReplyDelete
 10. Ja du Lis...vad skall jag säga...jag väntar på Vernissagekortet:):)
  Superduper!!

  ReplyDelete
 11. Klarer jeg klikke meg bort herfra tro??!! det leses og studeres og tenkes... stadig i beundring fordi en liker det en ser. Leser svaret ditt til Tone, for dette har vi diskutert vi to sjø, glad hun spurte, hvis ikke hadde jeg, he he

  Noe er de tankene og historiene jeg får i hodet, men innimellom, en gang håper jeg du selv kan fortelle hva du forsøker formidle med et bilde. Har sykt og ivrig en fantasi denne kjærringa, men savner innimellom nå å diskutere det en ser, og det en tenker om det en ser med :-)

  Kanskje alle dine faste blogvenner skulle starte en gruppe du, he he hadde vært no d!!

  ReplyDelete
 12. Det er lenge siden jeg har vært aktiv i denne bloggverden... Men du så fint det er å komme på besøk hos deg, Lis : ) Det er en nytelse å se hvert eneste bilde her inne.

  Ønsker deg gode dager. Klem

  ReplyDelete

Followers